Özlemini Duyduğumuz Güzellikler, Hanelerimize Dolsun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özlemini Duyduğumuz Güzellikler, Hanelerimize Dolsun
Abone ol
Öğretim Üyesi Ve ‘Haberdiyarbakir.Org’ Bölge Haber Ajansı Genel Yayın Koordinatörü Dr. Berfu İlter, Ramazan Bayramı Dolayısıyla Yayınladığı Mesajında, Bütün İslam Âleminin Bayramını Kutladı.

Haber Muhabiri Ali Şeran

‘Bereketiyle gelen Ramazan Bayramı, bütün Ümmet-i Muhammed’e bol bol huzur, mutluluk, dirlik ve esenlikler getirsin. Özlemini duyduğumuz bütün güzellikler hanelerimize dolsun. Hayal ettiğimiz, bütün hedeflerimiz birer bire gerçekleşsin. Rahmet ayı Ramazan-ı Şerif’i uğurlarken, Ramazan Bayramı'na ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz’ diyen Öğretim Üyesi Dr. Berfu İlter, duygularını şöyle ifade etti:

‘Cenab-ı Allah'a yönelip ellerimizi açacak, zulme uğrayan, mazlum Din kardeşlerimiz ve bütün insanlık âlemi için dualar edip yakaracağız.Rahmet, bereket ve arınma mevsimi ramazan ayının ardından; barış, kardeşlik ve esenlik rüzgârlarının dalga dalga yayılarak bütün hayatı kuşatacağı Ramazan Bayramı’na giriyoruz. Bayram; bir ay boyunca iyilik, ibadet ve tefekkürle kendini her yönüyle eğiten müminlere, 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif ve Kadir Gecesi’nin hemen ardından gelen manevi hediyelerden birisidir.

Bayramlar, kardeşine tebessüm etmeyi sadaka bilen peygamber ahlakının müntesiplerine, yeryüzündeki olanca kötülüğe karşılık, kardeşlik ve muhabbeti bütün âleme yaymak için gayret ve azimle çalışan iyilik erlerine, âlemlerin Rabbi’nden, bir hediye, ikram ve Rahmet vesilesidir. Bayramları anlamlı kılan, can taşıyan her varlığın bu iyilik ve güzellik ikliminden en güzel şekilde istifade etmesidir. Dolayısıyla acı, hüzün ve gözyaşının giderek arttığı dünyamızda, bütün müminler olarak aynı hissiyatı ve aynı sevinci yaşamak adına birlik-beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, gönül köprülerimizi onarmak ve güçlendirmek bayramların bizlere yüklediği en önemli görev olmalıdır.

Cenab-ı Allah; bu mukaddes günler hatırına, huzur ve bereket dolu bir yaşama adım atmamızı nasip eylesin. Bu duygu ve ışığında, bütün halkımız ve İslam dünyasının Mübarek Ramazan Bayramını kutlar, bütün insanlık âlemine, sağlık, huzur, mutluluk, bolluk ve bereket getirmesini, Yüce Rabbim’den niyaz ederim’.

Anahtar Kelimeler:
  • 3
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayramlar Umutların Tazelendiği Nadide GünlerdirÖnceki Haber

Bayramlar Umutların Tazelendiği Nadide G...

En Kalbi Duygularımızla Yüce Rabbimize YöneleceğizSonraki Haber

En Kalbi Duygularımızla Yüce Rabbimize Y...

Yorum Yazın

Reklam Alnı