© Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı

102. Yıldönümü 30 Ağustos Zafer Bayramının

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yıldönümü Sebebiyle Bir Kutlama Mesajı Yayımladı. Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Berfu İlter, Mesajında Atalarımızın Bağımsızlık Ve Özgürlük Adına Verdiği Mücadelenin Bugün De Büyük Bir Anlam Taşıdığını Vurguladı.

Haber Muhabiri Ali Şeran (Özel Haber)

Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Berfu İlter , mesajında şu ifadelere yer verdi: “Son dönemlerde dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu durum ve yaşananlar, atalarımızın bağımsızlık ve özgürlük adına verdiği mücadeleyi daha da anlamlı kılmaktadır. 30 Ağustos Zaferi’nin üzerinden 102 yıl geçmesine rağmen şunu ifade etmeliyim ki, bağımsızlık ve özgürlük adına vermemiz gereken mücadele hala devam etmektedir.

30 Ağustos Zaferi’ni ve beraberinde Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlayan en önemli etken, hiç kuşkusuz dil, din, etnik köken ayrımı olmaksızın tüm halkımızın 'millet olma' bilinciyle bir araya gelip bütünleşerek yurdumuza sahip çıkmasıdır. Bugün ise bu mücadele, demokrasi, adalet ve özgürlükler adına verilmelidir. Böylesi bir destanın, içinden geçtiğimiz bu zor günlerde yeniden okunması, bu büyük tarihten feyz alınması gerekmektedir.

Bundan 102 yıl önceki emperyalist güçlerin, bugün silahların ötesine geçerek zihinlere yayılmak ve toplumları bugünün farklı araçları ile kontrol altında tutmak istediği bilinen bir gerçektir. Bu nedenle, zamanın ruhunun çok ötesine geçmiş büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ sözlerini bugünün koşulları içerisinde yeniden okumalı ve bugün de özgürlük ve bağımsızlık için kalemle ve fikirle emperyalist zihniyete karşı olduğu gibi baskıcı ve tek adamlığa karşı da mücadeleye devam etmemiz gerektiğini unutmamalıyız.

Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Berfu İlter 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, milletimize eşsiz zaferler kazandıran, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER