© Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı

Diski’den 15 Bin 138 Adreste İçme Suyu Denetimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Diski Genel Müdürlüğü, İki Ayda 15 Bin 138 Adreste Denetimler Yaparak İçme Suyunun Amaç Dışı Kullanıldığı 955 Adres Tespit Etti, Gerekli Yasal İşlemleri Uyguladı.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak D.B.B Basın

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyunun amaç dışı kullanımını önlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Kent genelinde özellikle yaz aylarında bağ-bahçe ve yeşil alan sulamalarından dolayı su tüketiminde büyük oranda artış yaşanıyor. DİSKİ ekipleri, halkın içme suyu kullanımında mağduriyet yaşamaması, kaynakların daha etkin kullanılması ve amaç dışı su kullanımının engellemesi için çalışma yürütüyor.

2 Ayda 15 Bin 138 Adreste Denetim Yapıldı Bu kapsamda son 60 günde, 15 bin 138 adreste denetimler gerçekleştirildi, içme suyunun amaç dışı kullanıldığı 955 adres tespit edildi. Bu doğrultuda su kaynaklarının korunmasına yönelik vatandaşlar bilgilendirildi. Ayrıca sayaçsız su kullandığı tespit edilen 300 hane ve işyeri için abonelik işlemleri başlatıldı.

141 Sitede Amaç Dışı Su Kullanımı Tespit Edildi Denetim yapılan adreslerin arasında 2 bin 100 site de bulunuyor. Sitelerde denetim yapan ekipler, 141 sitede içme suyunun amaç dışı kullanımını tespit etti. Ekipler, su israfına sebep olan sitelere çeşitli yaptırımlar uyguladı.

Denetimler Sürüyor DİSKİ ekiplerinin, fabrika, düğün salonu, kafe, akaryakıt istasyonu gibi ticari faaliyet yürüten iş yerleri ile tarla, bağ, bahçe gibi alanlarda içme suyunun amaç dışı kullanımına karşı denetimleri de devam ediyor.

İçme Suyu Kullanımında Daha Duyarlı Olmalı DİSKİ Genel Müdürü, su kullanımıyla ilgili vatandaşları duyarlı olmaya davet ederek, şunları ifade etti: “İçme ve kullanma suyunun amacı dışında kullanılması, su sarfiyatını artırarak suyun yetersiz kalmasına ve vatandaşların mağduriyet yaşamasına sebep olmaktadır. Genellikle yaz aylarında oluşan bu durum karşısında vatandaşların içme suyu ile sulama yapmaması herkes için büyük önem arz ediyor. Özellikle kırsal mahallelerdeki vatandaşların bağ-bahçe sulamasında daha hassas davranması gerekmektedir.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER