© Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı

Emekli Meclisleri Sendikası 1 Eylül Dünya Barış Gününü Unutmadı

Emekli Meclisleri Sendikası, Savaşsız, Sınıfsız Ve Sömürüsüz Bir Toplumsal Yaşam Dileğiyle Tüm Dünya Halklarının 1 Eylül Dünya Barış Gününü Kutlar.

Haber Muhabiri Ali Şeran (Özel Haberi)

Günümüzde küresel bazda egemen olan Kapitalist hegemonyanın haramileri ve onların yeryüzündeki zebanileri dünyayı yaşanılmaz bir cehenneme dönüştürdüler ve ne yazık ki onları durduracak bir alternatif güç de henüz inşa edilmiş değil. Bugün adı konulmamış yeni bir dünya savaşı tüm yerküreyi sarmış durumda. Savaşın en yoğun yaşandığı bölge, bizim de içinde yer aldığımız coğrafyadır.  Bu savaş sadece tank, top, uçak, füze, bomba, SİHA, İHA vs. ile yürütülmüyor.  En sinsi ve en kamufle edilmiş araç ve yöntemleri de kullanıyor. Siber saldırılarından biyolojik mikrobik saldırılara, basınından sosyal medyasına kadar hayatın her alanını kuşatmış durumda.

Savaş sadece devletler arasında ya da çeşitli güçler arasında açık, örtük ya da  vekaleten yürütülmüyor, aynı zamanda iktidarlar kendi yurttaşlarına karşı da amansız bir savaş yürütmektedir. Burjuva demokrasisinin en gelişmiş olduğu ülkelerde bile demokratik tepkilerini dile getirmek amacıyla kent meydanlarında toplanan duyarlı yurttaşlara karşı biber gazı, tazyikli ve kimyasal sular, cop, kelepçe, gözaltı ve tomalarla da sürüyor. Adı konulmamış bu yeni dünya savaşında sadece insanlar yaşamını yitirmiyor. Ne yazık ki günümüzde varlığını koruyabilen  tüm canlılar, kuşlar, sokak köpekleri, börtü-böcek, ağaçlar vs. de nasibini alıyor. 

Kısacası bu savaşta yok edilen sadece bugünümüz değil, aynı zamanda geleceğimiz de yok ediliyor. Tüm doğa ve tabiat zehirleniyor, tahrip edilip yok ediliyor.  Küresel ısınma, iklim değişiklikleri,  küresel ölçekli salgın hastalıklar ve kanserin bunca yaygınlaşması bu savaşın ürünüdür. Kapitalist hegemonyanın ürünü olan bu dünya savaşını ne yazık ki Birleşmiş Milletler Örgütü de durduramıyor. Zaten BM’nin bugünkü yapısıyla kapitalist hegemonyanın haramileri ve zebanilerine dur demesi mümkün değildir. Yapılacak şey tüm dünya halklarının eşit ve özgürce kendilerini içinde ifade edebilecekleri Demokratik Dünya Konfederasyonu Birliği’nin inşa edilmesi olacaktır. İnsanlığın bugünü ve yarınına dair kaygısı olan tüm demokrasi güçlerinin bu hususu düşünüp nasıl oluşturulabileceğine dair kafa yormaları ve ona göre bugünden somut adımlar atılması gerekiyor. Biliyoruz ki yarın bugünden kurulur ve kapitalist hegemonyanın haramileri ve onların yeryüzündeki zebanilerinin bu zulmüne katlanmak zorunda değiliz. Mutlaka bir başka yol, bir başka patika, bir başka alternatif vardır. Eğer yoksa da o alternatifi yaratmak bizlerin görevi olmalıdır.  Emekli Meclisleri Sendikası tüm insanlığı ve dünya halklarını bu konuda sorumlu davranmaya davet eder ve bu anlayışla 1 Eylül Dünya Barış Gününü Kutlarız.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER