© Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı

Eş Başkanlar Mesaiye Toplu Taşıma Araçlarını Kullanarak Başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak Ve Doğan Hatun, Hafta Sonu Mesaisine Toplu Taşıma Araçlarını Kullanarak Başladı.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak D.B.B. Basın

Eş Başkanlar, ücretsiz kartlar, çocuk arabaları ve klima konusunda otobüs sürücülerine uyarılarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, katılacakları programlar için bugün toplu taşıma otobüslerini kullandı. Eş Başkan Bucak, Kayapınar ilçesi Dünya Kavşağında, Eş Başkan Hatun ise Otogar Kavşağında özel halk otobüslerine bindi. Eş Başkanlar, ücretsiz kartlar konusunda sürücülerin sorun çıkarıp çıkarmadığı, çocuk arabalarının araçlara alınıp alınmadığını, klimaların çalıştırılıp çalıştırılmadığını da bu esnada kontrol etti. 

Eş Başkan Bucak 2 Kooperatif Birleşmeli Vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinleyen Eş Başkan Bucak, kayyım döneminde özel halk otobüslerinin küçültüldüğünü hatırlatarak, kendilerine gelen şikâyetlere ilişkin iki ayrı otobüs kooperatifiyle görüşmeler yaptıklarını söyledi. İki kooperatifin birleştirilmesi gerektiğini kaydeden Bucak, şikâyetler üzerine kurallara uymayan otobüslere yasal işlem uyguladıklarını kaydetti. Kooperatiflerin sorunların çözümüne dair ayak direttiklerini kaydeden Eş Başkan Bucak, sürekli denetim halinde olduklarını ve sorunu çözüme kavuşturmak için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Halkın rahat ve güvenilir bir toplu taşımayı hak ettiğini vurgulayan Bucak, alacakları yeni otobüslerle filolarını güçlendireceklerini söyledi.

Sonraki Programlar İçin De Otobüs Kullanıldı Eş Başkanlar, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının, Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde düzenlediği programa katıldıktan sonra yeniden toplu taşıma araçlarına binerek kontrollerine devam etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER