© Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı

Eser"den GAZZE’ ye Anlamlı Şiir

Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Spor Haberleri Muhabiri Recep Eser" in Gazze'ye Anlamlı Şiiri.

Ben Gazze'li Biriyim

Ben GAZZE’li Bir Anneyim, Akşam yemeğini hazırlayıp haydi çocuklar yemeğe deyip, Hep beraber yemeğe oturmak yerine, Bombalanan evimin içinde ölen çocuklarımın parçalanmış bedenlerini topladım ellerimle. O akşam ve ondan sonraki hiçbir zaman akşam yemeğini yiyemedik hep birlikte.

Ben GAZZE’li Bir Babayım, Her baba gibi akşam eve gidip çocuklarımla oynamak, onlara sarılmak ve onları koklamak istedim. Ama yerle bir olmuş bir eve geldim evim diye. Ve onların cesetlerine sarıldım, Ve onların yanık kokularını kokladım. Ve bir daha hiçbir akşam onlara sarılamadım, koklayamadım.

Ben GAZZE’li Genç Bir Kızım. Benimde hayallerim vardı. Okuyacaktım, doktor olup, hasta olan GAZZE’li çocuklara bakıp onları iyileştirecektim.  Sonra evlenecektim. Benimde çocuklarım olacaktı. Onlarla gülüp onlarla ağlayacaktım, Mutlu olacaktım kısacası. Ama bombalar parçaladı benim ve benim gibi nice genç kızların bedenlerini.

Ben GAZZE’li Bir Çocuğum. Okul sıralarında savaşın kötü olduğunu okumam gerekirken, Savaşın tam ortasında buldum kendimi. Oyun alanlarım oldu benim bombalanan okul bahçeleri. Oyuncaklarım oldu benim mermi kovanları, şarapnel parçaları. Uçaklar bombalarken evlerimizi, okullarımızı. Elimdeki tahtadan bozma oyuncak tüfekle ateş ettim onlara. Kaç uçak düşürdüm bilmiyorum.

Ben GAZZE’li Bir Bebeğim. Daha doğar doğmaz tanıştım bombalarla, uçaklarla, silahlarla. Ve daha yürümeği öğrenmeden kaçmaya başladım onlardan Ve daha konuşmaya başlamadan haykırmaya başladım dünyaya öldürüyorlar bizleri diye. Ama duymadılar işte. Resmi Kaynak Recep Eser

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER