Hevsel Dergisi Eser Alımları Başladı
GüncelDiyarbakır’dan Kültür Sanat Ve Edebiyat İçerik Hazinesini Yüklenip Türkiye’nin Yedi Bölgesine Ve Dahi Asya, Avrupa, Afrika’ya Ulaştırılan Hevsel Dergisi, 9. Sayısı İçin Eser Alımları Başladı.
Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Ali Şeran (Hevsel Dergisi Basın)
Derginin yayın formatına ve yazı kurallarına uygun gönderilecek (Araştırma, inceleme, tahlil, hikâye/öykü, şiir, deneme) arasından yayın formatına uygun eserler seçilerek, yayımlanacaktır. Tüm şair ve yazarlara önemle duyurulur. Hevsel Dergisi Yayın Formatı Yazı Kurallarını lütfen okuyunuz ve göndereceğiniz eserlerin kurallara uygun olmasına dikkat ediniz. Hevsel Dergisi Yayın Formatı Hevsel Dergisi yayın formatı, derginin %70’ni Diyarbakır eğitim, kültür, sanat ve edebiyatı oluşturmaktadır. Geriye kalan %30 bölümü ise, evrensel edebiyata ayırtılmış, serbest yazınlardan oluşturulmaktadır. Hevsel Dergisi Yazım Kuralları Yazılar, Microsoft Word programında yazılmalı ve sayfa yapıları aşağıdaki gibi düzenlenmelidir: Kâğıt Boyutu: A4 Dikey Üst Kenar Boşluk: 2,5 cm Alt Kenar Boşluk: 2,5 cm Sol Kenar Boşluk: 3 cm Sağ Kenar Boşluk: 2,5 cm Yazı Tipi: Times New Roman Yazı Tipi Stili: Normal Boyutu (normal metin) : 12 Boyutu (dipnot metni) : 10 Paragraf Aralığı: Önce 6 nk, sonra 0 nk Satır Aralığı: Bir buçuk (1,5)
Öykü Ve Makale Yazım Kuralları Başlık Büyük harflerle 12 punto ve kalın yazılmalı. Başlıktan sonra yine 12 punto ve Times New Roman yazı sitili ile yazılmalı. Tablo oluşturulacaksa tablo düzeni 10 punto olarak ayarlanmalı. İmla kuralları gözetilerek hazırlanmalı. Sayfa düzeni yapılıp, paragraf aralığı önce 6 nk, sonra 0 olarak belirlenmeli. Satır aralıkları 1,5 seçilmeli.
Dipnot Ve Kaynakça Dipnotlar sayfa altına değil, yazının sonunda kaynakçada verilmeli. Kitabı Kaynak Gösterme: Kaynakçada Gösterilecek Dipnotlar: Yazar Adı Soyadı, Kitap adı, kitabın cilt sayısı, Yayınevi, Yayın yeri Yayın Yılı, c., s. Örnek: Efe Şeran, Tarihi Bakış Açısıyla Gelecekte Dünyamız, Furkan, Diyarbakır, 2009, s. 26. Süreli Yayınları Kaynak Gösterme: Kaynakçada: Yazar adı soyadı, “Makalenin adı”, Derginin adı, cilt: …., sayı: …. (Ay, yıl), s. (sayfa). Örnek: Efe Şeran, “Hevsel’in Maşuk’u Dicle”, Hevsel Dergisi, C.2, S.10, 2018, 154. Aynı Kaynağa Yeniden Başvurma: Birinci kez dipnotta geçen bir kaynağa yeniden başvurulduğunda, o kaynak hakkındaki tüm bilgiler yinelenmez. Bu bilgiler önceki dipnotta belirtildiğinden ikinci ve daha sonraki başvurularda yalnızca yazarın soyadı, eser adı ve sayfa numarası belirtilmelidir. (Fida, Tarihi Bakış Açısıyla Gelecekte Dünyamız, 34.)
Arşiv Belgelerinin Kullanımı: 1-) Başbakanlık Osmanlı Arşivi Dipnotta kullanılacak Başbakanlık Osmanlı Arşivi’ne ait belgelerin/defterlerin ilk kez kullanımında tam künye verilmeli ve parantez içerisinde kullanılan belgelerin/defterlerin kısaltması verilmelidir. Aynı arşivde kullanılacak aynı fona ait belge ve defter serilerine ikinci kez müracaat edildiğinde ise sadece kısaltmaları kullanılmalıdır. Kullanılan fon değiştiği takdirde ilk dipnot yeniden tam künye şeklinde verilmelidir. Örnek: Örnek 1-) Başbakanlık Osmanlı Arşivi (BOA.), Bâb-ı Âsafî Mektubi Kalemi Mühimme Evrakı, (A. MKT. MHM.), 122/96, 30 Temmuz 1908 (1 B. 1326).Örnek 2-) Başbakanlık Osmanlı Arşivi (BOA.), Maliyeden Müdevver Defter, (MAD.d), 21261, s. 2.Aynı Fona Yeniden Müracaat: Örnek 1-) BOA.A.MKT.MHM., 1/16 , 27 Nisan 1840 (25 S. 1256) Örnek 2-) BOA.MAD.d., s. 16. Şiir İçin Yazım Kuralları Şiirler, Microsoft Word programında yazılmalı ve sayfa yapıları aşağıdaki gibi düzenlenmelidir: Kâğıt Boyutu: A4 Dikey Alt-Üst Kenar Boşluk: 2,5 cm Sağ-Sol Kenar Boşluk: 2,5 cm Yazı Tipi: Times New Roman Yazı Tipi Boyutu: 12 Punto Şiirler dize düzeninde ve imla kurallarına uygun yazılmalı. Başlık ve Eser sahibi isminin yazılması zorunludur.
İlginizi Çekebilir