© Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı

Kadının Yeri Yok! (Konuk Yazar)

Kadın: Evlat, Anne, Öğretmen, Doktor, Hemşire, Avukat, Ekonomist Ve Daha Birçok Sıfata, Özelliğe Ve Niteliğe Sahip Kişi.

Seren Sesigüzel
Haberdiyarbakir.Org // Columnist
İletişim  haberdiyarbakir.org@gmail.com

Herkesin unuttuğu ve kadına unutturulan bir şey var. Kadın tüm bu sıfatlardan ve özelliklerden önce insannn. Çünkü bu sıfatları, özellikleri ve nitelikleri doğduktan çok sonra kazanır aslolan şey ise onun insan olduğu. Kadın; insandır, kadın; berekettir, kadın; en verimli topraklardır, kadın; ülkedir, kadın; dünyadır, dünya! Kadın yoksa dünya yoktur. Kadın yoksa çocuk yoktur, kadın yoksa insan yoktur, insanlık yoktur! Kadın, birçok erkeğin düşündüğü gibi aciz değildir, düşkün değildir, muhtaç değildir. Kadın fizyolojik olarak erkeklerden daha farklıdır ve onlara emanettir. Hz. Adem topraktan yaratılmıştı, Hz. Havva ise Hz. Âdem'in kaburga kemiğinden yaratıldı. Kadınlar böylesine önemsenmeli işte. Allah'ın erkeklere emaneti olan kadınlar; erkekler tarafından bu kadar önemsenmeli. Eğer önemsenmezse kadının yeri olmayacak, ülkesi olmayacak, evi olmayacak.

Her şeyden önce nefesi olmayacak, kadınlar öldürülmeye devam edecek. Her merci ne yapması gerektiğini biliyor, caydırıcı yaptırımlar olmadığı müddetçe bu ölümler silsilesi alışkanlık hâline getirilecek. Kadınlar gidip herhangi bir erkeği öldürmüyor, şiddet uygulamıyor, çocuklara zarar vermiyor, hayvanlara zarar vermiyor. Çünkü insanın ne denli önemli olduğunu biliyor, bir canın, bir nefesin ne kadar kutsal olduğunu biliyor. Bu yüzden de tarih boyunca savaş çıkaranlar hep erkekler, savaşları yönetenler erkekler çünkü insan canının önemini bilmezler özellikle kadınların canının önemini hiç bilmezler. Günlerdir duyduğumuz, gördüğümüz, kanımızı donduran olaylardan sonra dışarı çıkmaya korkan kadınlara biber gazı fiyatlarını uçuran yine erkekler. Kadınlar ölürken, korkarken hâlâ para için ahlaksızlık yapan yine erkekler. Bu erkeklerin yaptıklarından dolayı dünyada kadının yeri yok!

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER