© Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı

Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a Gelişi Temsili Olarak Canlandırıldı

4 Eylül Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümü Etkinlikleri Kapsamında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'dan Sivas'a Gelişi, Temsili Olarak Canlandırıldı.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Sivas Valiliği Basın

Karaağaç Köprüsü'nde Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, protokol üyeleri ve Sivaslılar tarafından karşılanan temsili Atatürk ve silah arkadaşları, Atatürk Kongre Müzesi önüne geldi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıran Devlet Tiyatrosu oyuncusu Abdülsamet Sünbül, üstü açık arabayla güzergâh boyunca halkı selamladı. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümünün coşkuyla kutlandığını söyledi.

Kongrenin yıl dönümünün dolu dolu kutlandığını belirten Vali Şimşek, "Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını karşıladık. Bu şehir bundan tam 105 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını büyük bir coşku ve heyecanla karşılamıştır. Tam 108 gün boyunca da bu şehir Mustafa Kemal ve arkadaşlarına ev sahipliği yapmıştır." dedi.

Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını temsili olarak karşıladıklarını aktaran Şimşek, "O coşkuyu ve heyecanı tekrar yaşadık. Gördük ki Sivas'ın caddelerinde, sokaklarında milli kurtuluş ruhu, heyecanı, hep yaşıyor ve bunları da insanlarımızda görebiliyoruz. Amacımız bu ruhu, bu heyecanı, milli kurtuluş ruhunu hep canlı tutmak, yaşatmak ve bizden sonraki nesillere de aktarmaktır." diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER