Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır 2 Nolu Şubesinde Basın Açıklaması
GüncelBugün Yalnızca Bir Yetkiyi Değil; Emeğin İradesini, Alın Terinin Gücünü Ve Dicle Emektarlarının Gerçek Tercihinin Ne Olduğunu Ortaya Koyduk.
Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Öz Sağlık İş Sendikası Basın
Sizlerin güçlü desteği ve güveniyle yetkiyi aldık. Bu süreçte, özellikle DİSK Genel Başkanlığı düzeyinde yapılan ve gerçeği yansıtmadığını düşündüğümüz bazı açıklamalara, kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik söylemlere hep birlikte şahit olduk. Ancak Dicle Emektarı; neyin gerçek, neyin algı; neyin emek, neyin kişisel hesap olduğunu kendi iradesiyle ortaya koydu.
Biz polemiklerin değil, emeğin ve alın terinin tarafındayız. Bizim cevabımız; kişisel tartışmalar değil, kazandırdığımız haklar, toplu iş sözleşmemiz ve Dicle Üniversitesi emekçilerine sunduğumuz somut kazanımlardır. Söylediler, Biz Gerçeği Gösterdik! “KÇP sonrası maaşlar 43 bini geçmez” dediler. Utandırdık! “Yetki bizde, Hak-İş’in 200 üyesi var” dediler. Sonra hesaplar tutmadı. Aleni şekilde birleştiler.
Yine olmadı. Utandırdık! “Promosyon dağıtamazlar” dediler. Yetkiyi almadan önce promosyonu dağıttık. Utandırdık! “Yetkililerle görüştük, alacaklar şu tarihte yatacak” gibi birçok açıklama yaptılar. Söylediklerinin gerçekleşmediğine hep birlikte şahit olduk. Yine Utandırdık! Çünkü biz söylemle değil, icraatla konuşuyoruz. Hayatları algı, gündemleri kişisel hesaplar ve mevki-makam olan anlayışlardan Dicle Emektarlarının uzak durmasını özellikle rica ediyoruz. Dicle Emektarı artık kimin ne söylediğini değil, kimin ne yaptığını çok daha iyi biliyor.
Yetkiyi Aldık! Şimdi sorumluluğumuz daha büyük. Daha fazla kazanım, daha güçlü temsil, daha adil bir çalışma hayatı ve Dicle Üniversitesi çalışanlarının haklarının daha ileri taşınması için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Dicle Emektarı kararını verdi. Sözünü söyledi. Yetkiyi verdi. Bundan sonra da sözümüz emeğimiz, gücümüz birlikteliğimiz olacak. Dicle Emektarları Kazandı. Emek Kazandı. Gerçek Kazandı. Yeni dönem hepimize hayırlı olsun. Dicle Üniversitesi Çalışanları Her Şeyin En İyisini Hak Ediyor. Bizler Birlikte Güçlüyüz. Rabbim bizleri mahcup etmesin. Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır 2 Nolu Şube Başkanı Sedat Uğurlu.
İlginizi Çekebilir