© Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı

Sıfır Atıkla Sanat Yarışması'nda Dereceye Giren Eserler Sergilendi

Millî Eğitim Bakanlığınca Öğrencilerde Çevresel Farkındalık Ve Sıfır Atık Bilinci Oluşturmak Amacıyla Düzenlenen Sıfır Atıkla Sanat Yarışması İçin Ödül Töreni Gerçekleştirildi, Dereceye Giren Eserler Sergilendi.

Haber Muhabiri Sultan Denli // Ali Şeran
Resmi Kaynak Millî Eğitim Bakanlığı Basın

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Sıfır Atıkla Sanat Yarışması'nda dereceye giren eserler, Millî Eğitim Bakan Yardımcıları Celile Eren Ökten ve Kemal Şamlıoğlu'nun katıldığı ödül töreninde sergilendi. MEB Başöğretmen Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, Sıfır Atık temalı yapılan etkinliklerin toplumda önemli farkındalık sağladığını ifade etti.

Konuşmasında mesleki eğitim ile ilgili bilgiler paylaşan Şamlıoğlu, yeni okul modelleriyle (sektör içi ve sektöre entegre) işletmeler içinde okul açarak hem iş gücüne katkı hem de nitelikli istihdamın desteklenmesini sağladıklarını söyledi. Şamlıoğlu sözlerine şöyle devam etti: Bölge okulları modelimiz ile öğrencilerimizin fırsat eşitliği temelinde sektörel yoğunluğun bulunduğu yerlerdeki işletmelerde mesleki eğitime katılımlarını sağlayarak mesleki yeterliliklerinin artırılmasını hedefliyoruz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli temelinde mesleki eğitimin beceri geliştirme programları çok daha etkin hale geldi.

Şamlıoğlu konuşmasında, belirli sektörlerin yoğunlaştığı yerlerde sadece o sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü yetiştirmek üzere bir meslek alanında eğitim vermek üzere oluşturulan tematik meslek liselerine dikkat çekerek, 7 ve 8. sınıf öğrencilerin mesleki eğitime yönlendirilmesi amacıyla tanıtım ve rehberlik faaliyetlerinin yoğunlaştırıldığını dile getirdi. Öğrencilerin sadece meslekleriyle değerlendirilmeyip aynı zamanda onların sanat ve estetik yönünün ne kadar gelişmiş olduğunun bu ve benzeri yarışmalar aracılığıyla görüldüğüne işaret eden Şamlıoğlu, eser sahibi öğrencileri ve emeği geçenleri tebrik etti. 

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz de törendeki konuşmasında, ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında en önemli paya sahip olan reel sektörün temel unsurunun bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip nitelikli insan gücü olduğunu vurguladı. Karagöz, "Ulusal kalkınmanın yanı sıra uluslararası rekabet ortamından da geri kalmamak için mesleki ve teknik eğitimi toplumun her kademesinde görünür kılmak ve tercih edilebilirliğini artırmak en önemli görevimizdir. Bu görevi ahilik kültürünün özünü temel alarak toplumda 'Ben Her Yerde Varım' anlayışıyla gerçekleştiriyoruz. İçinde bulunduğumuz haftanın 'Mesleğim, Geleceğim ve Kariyerim' haftası olması münasebetiyle Mesleğim Hayatım portalı üzerinden öğrencilerimiz bilgilendiriliyor ve çeşitli etkinlikler yapılıyor." diye konuştu. Törende, öğrencilerin hayal gücü ve tasarım kabiliyetlerini harmanlayıp atıklardan geri dönüştürülmüş yeni ve özgün eserler büyük beğeni topladı. Dereceye giren eserlerin sahipleri, ödüllerini Bakan Yardımcıları Ökten, Şamlıoğlu ve birim amirlerinin elinden aldı. Yarışmada, Değerlendirme Komisyonu tarafından 605 eser incelenerek 48 il birincisi seçildi ve Millî Eğitim Bakanlığı fuaye alanında sergilendi. İncelenen eserlerde tasarım fikrî özgünlük, eserde bütünlük, teknik ve sanatsal yeterlilik kriterleri göz önünde bulunduruldu. 

Gelecek Nesillere Daha Temiz Bir Dünya Eskişehir Millî Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğündeki yarışmada, öğrencilerde çevresel farkındalık ve sıfır atık bilinci oluşturmak, atık üretimini asgari seviyeye indirmek, atık kaynaklarını ayrıştırmak ve bu vesile ile gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak amaçlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER