© Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı

Uluslararası Hukukçu, Deva Partisi Genel Başkanlığına Aday

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Uluslararası hukuk, mülteciler, göçmen hukuku, insan hakları ve sivil toplum alanındaki başarılı ve çok yönlü çalışmalarıyla tanınan Avukat Salih Efe, DEVA Partisinin Eylül ayında yapılması planlan 2. Olağan Büyük Kongresi’nde genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Haber Muhabiri Ali Şeran (Özel Haberidir)

Demokrasi ve Atılım Partisinde, (DEVA) son günlerde oldukça hareketli günler yaşanıyor. Genel Başkanlığını eski Bakanlardan Ali Babacan’ın yaptığı DEVA Partisinde, Eylül ayında yapılacak olan Büyük Kongrenin heyecanı yaşanıyor. Uluslararası alanda yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Diyarbakırlı Avukat Salih Efe, Genel Başkanlığa talip olduğunu belirtti. Açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkan Adayı Avukat Salih Efe, genç ve dinamik bir hareket olduklarını belirterek, şunları söyledi:

‘Son derece iyi bir ekip kurduk. Muhtelif meslek gruplarına mensup, alanında kendini kanıtlamış, birbirini tamamlayan, pırıl pırıl bir kadro oluşturduk. Bu kadromuza, devamlı olarak yeni katılımlar oluyor. Ben bu ekibimizi hepimizin çok sevdiği Arda Güler’in de oynadığı Real Madrid’in kendi ekibini adlandırdığı gibi Los Galacticos yani Yıldızlar Grubu olarak adlandırıyorum.

Şu hususu özellikle belirtmek isterim ki, temel hedeflerimizden biri, halkımızın talep ve önerilerini dinleyerek, onların sorunlarıyla hemhal olmak, geleceğimizi inşa edecek gençlerimizle beraber, omuz omuza bu kutlu yolda omuz omuza yürümektir. Önümüzdeki günlerde, hem vatandaşlarımızı, hem de teşkilatlarımızı, bir uçtan diğer uca ziyaret ederek, geniş çaplı istişareler gerçekleştireceğiz.

Gelecek Seçim, Hedefimiz Birinci Parti Olmak

‘31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde beklediğimiz oy patlamasını yapamadık. Hareketimizin kuruluşunda yer almış ve Genel Sekreter Yardımcılığı başta olmak üzere, seçim işleri ve mülteci-göçmen komisyonlarında görev almış biriyim’ diyen DEVA Partisi Genel Başkan Adayı Avukat Salih Efe, şöyle devam etti: ‘Bir siyasi hareket, kuruluş felsefesi, özü ve halkımızdan koparsa, başarılı olma şansı yoktur. DEVA partisi, kimsenin tekelinde değildir. Yapılmaması gereken, birçok hata maalesef yapıldı. Sayın Ali Babacan ve ekibinin başarısız olduğu ortadadır. ‘Ben yaptım oldu’, ya da ‘Her şeyin en iyisini ben bilirim, son sözü ben söylerim’ zihniyetinin ülkemizi ne hale getirdiği hepimizin malumu iken, DEVA partisinde bu zihniyetin tezahür etmesi de, hepimizi üzmüş ve halkı olarak yeni arayışlara sevk etmiştir. Bir yandan demokrasiden bahsedip, öte yandan hareketimiz içinde antidemokratik uygulamalara yönelirseniz, kendi kendinizi tekzip etmiş olursunuz.

Bunun üzerine ben ve birçok DEVA Sevdalısı arkadaşım, ‘itirazım var’ diyerek kolları sıvadık ve Genel Başkanlık için, demokratik zeminde çalışmalarımıza başladık. Anadolu’nun birçok noktasından, olumlu mesajlar geliyor. Hareketimiz, adeta çığ gibi büyümekte. Halkımız, bunca sorun ile mücadele ederken, kalifiye insanlarımız birer birer ülkemizi terk ederken, emeklimiz, emekçimiz, esnafımız, enflasyon canavarı ile baş başa bırakılmışken, uluslararası çapta iş yapan firmalarımız birer birer iflas ederken, Dolar ve Euro tarihin en yüksek seviyesine ulaşmışken, Genel Başkanımız ve ekibinin, gerekli çıkışı yapamaması hepimizde büyük bir hayal kırıklığına yol açtı.

Hâlbuki biz genç, zinde ve bir hayli birikimi olan insanlardan müteşekkil bir hareketiz. Demek ki, yönetim kademesinde yaşanan ciddi sorunlar, teşkilatlarımızı da olumsuz etkilemekte ve durum, haliyle sandık sonuçlarına da menfi olarak yansımaktadır. Dolayısıyla, partimize gönül vermiş üyelerimiz, delegasyon heyetimiz, İl ve İlçe Başkanlıklarımız, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları teşkilatlarımız ile duruma el koymaya geliyoruz. Hepimiz planlı ve koordineli bir şekilde çalışarak, partimizi halkımıza açıp, halkımızın öncelikli ihtiyaçlarını karşılayabilme noktasında, ortak aklı kullanmak suretiyle; herkesin bilgi ve birikiminden olabildiğince faydalanmaya çalışacağız.

Kimseyi dışlamadan ve yok saymadan, ülkemiz genelinde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları, Oda, Borsa ve Esnaf Birlikleri, Üniversitelerimiz, Sendikalar diğer siyasi partilerin temsilcileriyle diyalog halinde olarak, halkımızın faydasına olacak her türlü proje ve çalışmayı destekleyeceğiz. Gençlerimizin iş ve istihdam sorunu, zaten önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu minval üzere, bütün teşkilatlarımızla, mukaddes vatanımıza ve halkımıza olabildiğince hizmet sunabilme, proje üretip, ülkemizi daha bayındır bir hale getirebilme noktasında, elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Genel kongre öncesi, demokrasi ve çoğulculuğun sağlanması noktasında, yeni bir ruh, vizyon ve yeni yüzlerle beraber partimizi canlandıracağımıza ve ilk kuruluşta halkımızın bize gösterdiği teveccühe tekrar mazhar olacağımıza inanıyoruz’.

Salih Efe Kimdir?

1972 Diyarbakır doğumlu olan Av. Salih Efe, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Diyarbakır da tamamladıktan sonra 1989 -93 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde hukuk eğitimini tamamladı. 1994 yılında İngiltere de İngilizce eğitimini tamamladıktan sonra 1995-98 yılları arasında Kanada, Montreal’da bulunan Concordia Üniversitesi Siyaset Bilimleri bölümünü derece ile bitirdi. 2005- 2007 yılları arasında Atılım Üniversitesi’nde Avrupa Birliği mastırını tamamladı. 2009-2011 yılları arasında Polis Akademisi, Güvenlik Bilimleri Enstitüsü, halen tez aşamasında olan uluslararası ilişkiler ve güvenlik doktora programını sağlık nedenleriyle bırakmak zorunda kaldı.

2001- 2002 yılları arasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Türkiye masasında görevli uzman hukukçu olarak çalıştı. 2003- 2004 yılları arasında ise iltica hukuku alanında uzman hukukçu olarak Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ankara Ofisinde görev yaptı. Sonra Avrupa Birliğinin devlet ile gerçekleştirdiği çeşitli uyum projelerinde çalıştı. Halen fiilen DEVA Partisi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine devam etmekte ve öncesinde çeşitli komisyonlarda görev aldı. Halen uluslararası hukuk, AİHM, Anayasa Mahkemesi, insan hakları, mülteciler hukuku, İnterpol hukuku ve sivil tolum alanında çalışmalar yürütmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER