© Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı

UNESCO Dünya Miras Alanlarını Koruyacağız

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak Ve Doğan Hatun, Dicle Vadisinin Doğal Yapısının Korunması Amacıyla Yerinde İşletmelerde İncelemelerde Bulunarak, UNESCO Dünya Miras Alanlarını Koruyacaklarını Kaydetti.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak D.B.B Basın

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Dicle Vadisinin doğal yapısının korunması ve yeni yapılaşmaların önüne geçmek amacıyla incelemelerini sürdürüyor. Bağıvar Köprüsünden başlayarak Dicle Nehri kıyısındaki ruhsatsız ve kaçak yapılarda incelemelerde bulunan Eş Başkanlar, daha sonra Kırklar Dağından tarihi On Gözlü Köprünün üst kısmına geçti. Burada da ilgili daire başkanlarıyla birlikte incelemelerde bulunan Eş Başkanlar, Dicle Vadisinin doğal yapısının korunması, çevrenin temiz tutulması ve yeni yapılaşmaların engellenmesine yönelik yapılabilecek çalışmaları değerlendirdi. 

‘Vadi İçin Koruma Ekibi Oluşturulmalı’ Dicle Vadisinin korunması için özel bir ekibin oluşturulması gerektiğini belirten Eş Başkanlar, ekosisteme zarar vermeden vatandaşların doğayla iç içe olacağı temiz ve güvenli sosyal alanların oluşturulması için ilgili birimlerce fizibilite çalışması yapılmasını istedi. 

‘Herkes Sorumluluğunu Yerine Getirmeli’ UNESCO dünya miras alanlarını koruyacaklarını vurgulayan Eş Başkanlar, daha yaşanabilir bir kent için tüm paydaşlarla ortak hareket edileceğini ve sorumluluk hisseden herkesi daha duyarlı olmaya çağırdı. İncelemeler sırasında Eş Başkanlara, Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan ve ilgili daire başkanları eşlik etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER