
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 5 Silah Arkadaşıyla Beraber Şehit Olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan Çeşitli Etkinliklerle Diyarbakır "da Andı.

Haber Muhabiri Can Ali Şeran
Resmi Kaynak D.B.B Basın
Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Akademi Liselerde eğitim gören öğrenciler, 24 Ocak 2001 Günü Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevindeyken uğradığı terör saldırısında yanındaki 5 polis memuruyla birlikte şehit olan Ali Gaffar Okkan için şahadetinin 23. yılında anma etkinliği düzenledi. Etkinliğe 1999-2001 yılları arasında Diyarbakırspor’da forma giyen futbolcular da katıldı. Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın şehit edildiği yerde bir araya gelen öğrenciler ve futbolcular anıta karanfil bırakarak tüm şehitler için dua etti.
Anma Maçı DüzenlendiGençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Ali Gaffar Okkan anısına futbol maçı düzenlendi. Maç başlamadan önce sahadaki ekranlardan Okkan’ı anlatan belgesel yayınlandı. Belgeselin ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterinin kaptanlığını yaptığı, şehirdeki idari ve mülki amirlerden oluşan kırmızı takım, 1999-2001 yılları arasında Diyarbakırspor’da forma giyen futbolculardan oluşan siyah takıma karşı mücadele etti. Sahaya kırmızı takım 21 numaralı forma ile çıkarken siyah takım 54 numaralı formayı giydi.
"Diyarbakırlılar Gaffar Okkan’ın Bıraktığı Noktada Yine Devletine Sahip Çıkıyor" Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Gaffar Okkan’ın Diyarbakır’da başta spor olmak üzere sosyal aktivitelerle insanları bir araya getirdiğini söyledi. Ali Gaffar Okkan’ın farklılıkları bir kenara bırakarak Diyarbakır ortak paydasında, Türkiye ortak paydasında insanları bir araya getiren ve çok başarılı olan bir emniyet müdürü olduğunu belirten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, şöyle konuştu: “Diyarbakırlılar Gaffar Okkan’ın bıraktığı noktada yine devletine, milletine sahip çıkıyor. Bu organizasyonu gerçekleştiren bütün arkadaşlarıma, sporcularımıza teşekkür ediyorum ve Gaffar Okkan’ı rahmetle yâd ediyorum ”
Diyarbakır Emniyet Müdürü Fatih Kaya İse “Diyarbakır halkını, bu şekilde şehidimizi sahiplendikleri için tebrik ediyorum. Bu etkinliği organize eden başta valimiz, kaymakamlarımız, eski futbolcularımız olmak üzere herkesi tebrik ediyorum. Şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.
Ressam Sunay Başakçı İse Açıklamada Bulundu. Diyarbakır"lı Mardin Sanat camiasında tanınan Şapkalı Leydi olarak sevilen Diyarbakır'ın renkli kültürel şahsiyetlerinden Ressam -Eğitimci Sunay Başakcı Hanım. Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Diyarbakır Muhabiri Can Ali Şeran"a Anma Günü İle İlğili Açıklamada Bulundu Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın görevini yaparken Diyarbakır halkının kalbini kazanan bir isim olduğunu kaydederek, her yıl saygı ve sevgiyle andıklarını derin duygularla dile getirdi. “Rahmetli Gaffar Okkan’ın mekanı cennet olsun. Ondan çok şey öğrendik. Bize gerçekten çok büyük destek verdi. Diyarbakırspor’un Süper Lig’e çıkması için çok uğraştı.” Onu Anlatan Şiirler Okundu Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda ise öğrenciler Ali Gaffar Okkan’ı anlatan belgeseli izledi. Belgeselin ardından Şehit Ali Gaffar Okkan Akademi Lisesi öğrencileri tarafından onu anlatan şiirler okundu. Etkinlik Okkan’ı anlatan resim sergisi ile sona erdi. Bugün Şehit Ali Gaffar Okkan anısına o dönemde Diyarbakırspor’da oynayan futbolcuları bir araya getirdik. Güneydoğu Spor Yazarları Derneği ile bu organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. O dönem şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyoruz. İnşallah bir daha böyle bir acı yaşanmaz. ” diye sözlerine ekledi.
(QR Kodu Haberdiyarbakir.Org
Haber Ajansını Takip Edermisiniz)
Yorum Yazın