Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dezavantajlı Bölgelerde Okuyan Çocuklar İçin Bir Farkındalık Çalışması Yaptı. Suya Ulaşım Sorunu Yaşayan Ve Masasızlık Nedeniyle Öğlen Beslenmelerini Taşların Üzerinde Yapan Minik Öğrencilerinin Sorunlarının Çözülmesi İçin Yardım İstediği Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Öğrencilerin Yaşadığı İki Sorunu Da Çözdü.
Haber MuhabiriAli Şeran
Haberdiyarbakir.Org Diyarbakır
Haberin Resmi Kaynağı Dicle Üniversitesi Basın Bürosu
Karacadağ'da bölgesinde bir köyde öğretmenlik yapan Merve Ceylan, öğrencilerinin yaşadığı susuzluk ve masa sorunundan Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesini haberdar ederek, destek talep etti. Merve Öğretmen, tarım faaliyetlerinden dolayı yılın belli dönemlerinde sık sık su kesintilerinin yaşandığı okulda özellikle hijyenin hassasiyetle sağlanması gereken bu dönemde bahçeye su kuyusu açma hedeflerinin olduğunu iletti. Merve Öğretmen, ayrıca öğrencilerinin öğle arasında yemeklerini, bahçedeki taşların üzerinde yediklerini ve bahçeye masalı banklar temin edilebilirse öğrencilerinin çocukların daha hijyenik ve daha rahat şartlarda beslenmelerinin koşullarının sağlanabileceğini belirtti.
Bunun üzerine harekete geçen Mimarlık Fakültesi, sontaj çalışmalarına destek sağladı ve iki adet masalı bank temin ederek köydeki okula ulaştırdı.Okulun deposundan kesintisiz temiz su ihtiyacının karşılandığını belirten Merve Öğretmen aynı zamanda her gün bahçede çocuklarla beraber güzel kahvaltılar yapabildiklerini söyleyerek Mimarlık Fakültesine, gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mine Baran, "Üniversite olarak bizlere yarının öğrencilerini yetiştiren dezavantajlı bölgelerdeki öğretmenlere destek olmak ve köylerdeki çocukların şartlarını güzelleştirmeye çalışmak amacıyla başlattığımız bu proje sonucunda bizler de mutlu ve yarına dair umutluyuz." dedi.Baran, daha güzel projelerde bir araya gele bilmek temennisinde bulundu.
Yorum Yazın