Sivas Kongresi'nin 105'inci Yıl Dönümü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sivas Kongresi'nin 105'inci Yıl Dönümü
Abone ol
Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Yönetim Kurul Başkanı Nusret Bilgiç, Sivas Kongresi'nin 105'inci Yıl Dönümü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı.
tedaş 10

Haber Muhabiri Ali Şeran (Özel Haber)

Sivas Kongresi'nin 105'inci Yıl Dönümü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı. Mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas için söylediği "Burada bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi" sözlerini hatırlatan Bilgiç, Sivas'ın milli mücadeledeki önemli rolüne vurgu yaptı.

Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Yönetim Kurul Başkanı Nusret Bilgiç, Mesajında Şu İfadelere Yer Verdi: "Tarih boyunca coğrafi konumu ve stratejik önemiyle askeri, ticari ve idari bir merkez olan güzel şehrimiz Sivas, işgalden zafere, zaferden Cumhuriyet’e çok önemli görevler üstlenmiştir. Kurtuluş destanımızın yol haritası, tam 105 yıl önce bu topraklardan çizilmiştir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük bir öngörüyle 'emin şehir' olarak nitelediği Sivas, Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin yönetim merkezi olmuştur. Aziz Atatürk, 'Burada bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi' sözleriyle Sivas Kongresi’ni ve Sivas’ın önemini asla silinmeyecek şekilde tarihimize işlemiştir.

108 gün boyunca Milli Mücadelenin yol haritasının çıkarıldığı bir merkez olan Sivas, Heyet-i Temsiliye’nin yürütme organı gibi hareket ettiği bir şehir kimliği kazanmıştır. Sivas halkı ve yöneticileri, bu süreçte Mustafa Kemal Paşa ve mücadele arkadaşlarına yürekten ev sahipliği yaparak, huzur ve güven içinde çalışmalarını sağlamıştır. Bugün milli iradenin yegâne tecelligâhı olan TBMM'ye ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yol büyük ölçüde Sivas'ta döşenmiştir.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Ulu Önderimizin bize gösterdiği muasır medeniyet hedefinden bir an olsun ayrılmadan, aklın ve bilimin öncülüğünde; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletine sahip çıkmak, bu onurlu mücadeleyi, gururla gelecek nesillere aktarmak ve 'kimsesizlerin kimsesi' olan Cumhuriyetimizi kalıcı bir biçimde demokrasiyle taçlandırmak için çalışıyor, kararlılıkla geleceğe yürüyoruz. Tarihimizi şekillendiren ve partimizin ilk kurultayı sayılan kongrenin yıl dönümünde, partimizin İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nın başlangıcını da yine bu topraklardan yapacağız. Sivas Kongresi’nin 105'inci Yılı hepimize kutlu olsun!"

Anahtar Kelimeler:
  • 7
    SEVDİM
  • 7
    ALKIŞ
  • 5
    KOMİK
  • 6
    İNANILMAZ
  • 6
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Operasyon 41 Kişi TutuklandıÖnceki Haber

Operasyon 41 Kişi Tutuklandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a Gelişi Temsili Olarak CanlandırıldıSonraki Haber

Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a Gelişi...

Yorum Yazın

tedaş 6