Reklamı Geç
tedaş 1
Diyarbakır
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BTC/USD57646.841
tedaş 8
Recep Eser // Columnist

Recep Eser // Columnist

Mail: [email protected]

tedaş 2

Bıktık Artık Sizlerden

Bıktık Artık Sizlerden

Recep Eser
Haberdiyarbakir.Org
// Columnist
İletişim  haberdiyarbakir.org@gmail.com

O kadar çok şeylerden bıktı ki hangisini anlatalım şaşırdık artık. Biliyorum ki sizler de benim gibisiniz. Benim gibi bıktınız bunlardan. En çokta; Namussuzluk yapıp namus dersi verenlerden. Şerefsizlik yapıp şereften bahsedenlerden. İnsanları küçük görüp, her türlü haksızlığı yapıp insanlıktan bahsedenlerden. İnsanların hakkını yiyip haktan hukuktan bahsedenlerden. Her türlü hırsızlığı yapıp hırsızlığın günah olduğunu söyleyenlerden. Dulun, Yetimin, öksüzün hakkına göz dikenlerden. Sen benim kim olduğumu biliyor musun diyenlerden. En ufak bir şeyde silahlara sarılanlardan. İnsanların etnik kimliğini kullanıp aşağılayan ırkçı faşistlerden.

Hiçbir iş yapmayıp koltuğuna yapışmış olan seçilmiş ve atanmışlardan. Seçilene kadar akla hayale gelmeyen projeler sunup, seçildikten sonra yalnızca kendisi ve yakınlarının cebini doldurmak için uğraşanlardan. İnsanlara hiçbir şey katmayan televizyon programlarından ve dizilerinden. Sosyal medyalarda orasını burasını açıp saçma sapan paylaşımlarla takipçi arttırarak para kazanan ve kendini bir şey sananlardan. Televizyonların tartışma programlarına çıkıp aslında gündeme hiçbir katkısı olmayan bağırıp çağıranlardan. Klavyenin başına geçip bilgiçlik taslayanlardan. Klavyenin başında bir maç için kendilerini en iyi antrenör, teknik adam sananlardan. Ölen insanlar için tek kelime yazmayıp, basit bir maç yada sözde bir ünlünün sıradan bir haberini saatlerce programlarında anlatan haber ve televizyon programlarından.

Sözde ünlülerin tatil görüntülerini, yaşam hayatlarını, gece yaşantılarını anlatan programlardan. Yediğini içtiğini fotoğraf yada videoya alıp utanmadan yayınlayan sonradan görmelerden. Müslümanlık başta olmak üzere tüm dinleri yanlış anlatıp çıkar sağlayanlardan. Türk, Kürt, Alevi, Sünni deyip insanları birbirine düşman etmekten başka ve aslında hiç birisi umurunda olmayıp bunlar üzerinden çıkar sağlayıp siyaset yapanlardan.

Sürekli kendilerini bir partinin yada bir oluşumun arka bahçesi olarak gören dernek ve STK.’lardan. Kazandığı halde daha çok kazanayım diyerek sürekli ürünlerin etiketini değiştiren işletmelerden ve bunları denetmeyenlerden. 100-200 TL. yerine en az 400-500 TL fiyatla yemek veren sözde lokantalardan ve gereğini yapmayan sözde yetkililerden.  Kendisine en fazla 50 TL.’ye mal olan bir semaver çayı müşterisine 500-1.000 TL’ye veren sözde işletmelerden, sırf fotoğraf çekip yer bildirimi yapmak için buralara gidenlerden ve bunlara yetkisi olup hiçbir şey yapmayanlarda En fazla 10.000 TL. kira eden evi için 20.000-30.000 TL. kira isteyen gözü doymaz ev sahiplerinden. Klimalarını açmayan dolmuş ve minibüslerden ve bunları denetlemeyip bir türlü çözemeyenlerden. Kafalarına göre zam yapan ulaşım araçlarından ve bunlara dur demeyen koltuk sevdalılarından. Hayvanlara kötü davrananlardan. Doğayı katledenlerden. İnsanların ölümüne neden olan kan davalarından. Sebep ne olursa olsun insanların ölümüne neden olanlardan. Lafa Gelince Evliya, İcraata Gelince Eşkıya Olan İnsan Görünümlü Mahluklardan Gerçekten Bıktık…

Yorum Yazın

tedaş 7
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar