Reklamı Geç
tedaş 1
Diyarbakır
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BTC/USD57646.841
tedaş 8
Recep Eser // Columnist

Recep Eser // Columnist

Mail: [email protected]

tedaş 2

Çok Üzgünüz, Çok Kızgınız

Çok Üzgünüz, Çok Kızgınız

Recep Eser
Haberdiyarbakir.Org
// Columnist
İletişim haberdiyarbakir.org@msn.com

Evet; Millet olarak, insan olarak üzgünüz ve kızgınız. Çünkü ülkede insanlık adeta freni boşalmış bir kamyon gibi hem de yokuş aşağı gidiyor. Gün geçmiyor ki kötü anlamda yeni ve öncekilerde daha kötü bir şey duymayalım.  Duyunca da Hadi Canım deyip şaşırıyoruz. Bundan daha kötü ne olabilir ki diyoruz. Diyoruz ama ertesi gün daha kötüsünü, bir sonra ki gün daha daha kötüsünü duyuyoruz. Şunu sormadan, düşünmeden de edemiyorum.

Bu Gidişle Acaba En Kötüsü Ne?

İşte günlerdir NARİN kızımızın olayına odaklanmış hem üzgün hem de kızgın bir şekilde takip ediyoruz. 8 yaşındaki kızı canice öldürüp dereye atmışlar. Bundan önceki Ecrin’lerden, Müslime’lerden, Gizem’lerden, Eylül’lerden, Leyla’lardan ve daha nicelerini unutmamışken yüreğimizi yakan Narin olayı bile tam çözülememişken, Tekirdağ’dan Hadi Canım dedirten ve kahreden Sıla Bebeğin haberi geldi. 

Hani derler ya “Aklımıza Gelmeyen, Başımıza Geliyor” diye. İşte tamda o hesap. Ya bu nedir? Ne Yapıyorsunuz? Ne yapmaya çalışıyoruz? Neler oluyor bize? Biz ne zaman böyle olduk? Kuran-ı Kerimde anlatılan ve helak olan Lut kavmi aklıma gelmiyor değil hani. Esasen bunlar bir yerde de rahatlığın insana batmasıdır.  Olaylar o kadar rahat yapıyor ki hiçbirimiz anlayamıyoruz. Bakıyorsunuz yapanların büyük çoğunluğu hali vakti yerinde insanlar. Bunu da anlamakta güçlük çekiyorum. Korkarım ki gerekli önlemler alınmadıkça, bu olaylar böyle çoğalıp duyuldukça zamanla sıradan olaylar haline gelsin.

Biraz Nedenlerine Bakalım.

Burada özellikle televizyonlarda boy gösteren topluma hiçbir faydası olmayan, saçma sapan gündüz ve akşam kuşağı programları. Yine akşamları yayımlanan topluma hiçbir faydası olmayan, saçma sapan dizilerin payları, Kötü yönde kullanılan sosyal medya diye adlandırdığımız programların payları oldukça büyüktür. Alkol, uyuşturucu, diğer madde kullanım ve bağımlılığının etkisini göz ardı etmemek gerekmektedir. Ayrıca caydırıcı cezaların olmaması da bu tür insanların cesaretlendirilmesinde büyük pay sahibidir.

Getirin bakalım büyük ve caydırıcı cezaları. Yapanları cezalandırın bu cezalarla. Millete örnek olsun. Böyle şeyleri bırak yapmayı, aklından geçirenler bile başlarına geleceği bilsinler ki ona göre yapsınlar bakalım. Bir başka konu da bunları yapanlar bu milletin verdiği vergiler ile içeride beslenmesidir. Şimdi Narin’in babasının, abisinin, amcasının ve diğer yakınlarının verdiği vergiler ile bu işi yapanlar içeride beslenecekler. Ben bunu kabul edemiyorum. Sonuç itibariyle ülke olarak bunları duymaktan bıktık ve diken üstündeyiz. Bu yüzden; 

Hem Çok Üzgünüz Hem De Çok Kızgınız.

Makale Yorumları

  • Yıldız Alkış14-09-2024 18:34

    Kesinlikle Katılıyorum İbret Verici Caydırıcı Cezalar Olsun.

  • Sabri Tekidi13-09-2024 20:26

    Ağzına Yüreğine Kalemine Sağlık

Yorum Yazın

tedaş 7
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar