Reklamı Geç
tedaş 1
Diyarbakır
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BTC/USD57646.841
tedaş 8
Recep Eser // Columnist

Recep Eser // Columnist

Mail: [email protected]

tedaş 2

Dertli Şehir Diyarbakır 1

Dertli Şehir Diyarbakır 1

Recep Eser
Haberdiyarbakir.Org
// Columnist
İletişim  haberdiyarbakir.org@gmail.com

1. Ulaşım Diyarbakır ve Diyarbakır’da yaşayanların dertleri ile ilgili yazı dizimize ilk yazımız ile başlıyoruz. Biz üzerimize düşeni yapıp bu şehrin ve bu şehirde yaşananların sorunlarını dile getiriyoruz.  Diyarbakır; Onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, bir o kadar kadim, bir o kadar mübarek şehir. Bu mübarek şehrin başına bir sürü olaylar gelmiş, bir sürü olumsuz badireler atlatmış, bir sürü göç almış, yakılmış, yıkılmış, yine de dimdik ayakta duran 2 milyon nüfuslu olan güzel ülkemizin güzel metropolü.

Yine bu şehrimizde onlarca seçilmiş, onlarca atanmış kişiler görev yapmış. Amma gel gör ki hiç biri bu şehrin ulaşım sorunu maalesef çözememişler. Bu şehirde bir yerlere gitmek için otobüs ve minibüslere binmek gerekiyor.  Kışın soğukta, yazın 50 derece sıcaklarda güneşin altında bekleyen onlarca insanı var. Ulaşım araçlarını takip vatandaş bekler ama duraklara geliş saatleri belli olmalarına rağmen ya gelmez, ya erken gelir, ya geç gelir, yada gelince 3-5 tane aynı anda gelir.

Bunlara binen insanlar kışın üşür, yazın pişer. Yine bu ulaşım araçlarını kullanan insanlar balık istifi doldurulur. Hatta inene kadar bir çoğu birbiriyle akraba olurlar. Tabi burada şoförler ile yaşanan (son derece saygılı) diyaloglara girmiyorum siz biliyorsunuz. Ha birde trafik kurallarına da (çok) uyuyorlar. Yılan hikayesine dönen raylı sistemi demiyorum bile. Zaten olacağı da yok.  Hani yıllardır gelecek, ihalesi yapıldı, başlanacak gibi hikayeleri duymak bile istemiyoruz.  Ondan umudu çoktan kestik. Hele hele hızlı tren ve otoban olayından hiç mi hiç bahsetmiyorum. Dostlar bu şehirde onca parti var. Bu partilerin onca kurulları var.

Bu memleketin şu an 13 tane seçilmiş milletvekili var. Bundan öncekiler de vardı. Yine gerek seçilmiş, gerek atanmış belediye başkanlarımız var. İnanıyorum ki bu şehrin bir çok imkanı var. Kısacası bu şehrin her şeyi varken bu şehrin insanlarının hiçbir şeyi yok gibi. Bu şehrin seçilmiş ve atanmışlar, yukarıda yazmış olduğum sorunlar için acil çözümler üretmeleri lazım. Eğer üretemezseniz bilmiyorsanız bizlerde yardım isteyebilirsiniz.

Bu konuda seve seve yardımcı olmaya hazırız. Gerçi o lüks arabalarınızdan inip, bir kaç defa otobüs ve minibüslere bu sıcaklar da normal vatandaş gibi binseniz her şeyi göreceksiniz. Daha inmeden kafanızda çözümler belirlenecek. Bizler her şeye rağmen bu şehri seviyoruz. Seçilmiş ve atanmışlarımız yanlış anlamayın. Şehri yalnız seviyoruz. Birde bu şehrin ve şehirde yaşayan insanların sorunlarını çözenleri seviyoruz. Bilginiz olsun…

Makale Yorumları

  • Sabri Tekidi18-07-2023 11:36

    Ağzına Yüreğine Kalemine Sağlık Üstadım Başarılarının Devamını Dilerim

Yorum Yazın

tedaş 7
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar