Reklamı Geç
tedaş 1
Diyarbakır
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BTC/USD57646.841
tedaş 8
Recep Eser // Columnist

Recep Eser // Columnist

Mail: [email protected]

tedaş 2

Dertli Şehir Diyarbakır 2

Dertli Şehir Diyarbakır 2

Recep Eser
Haberdiyarbakir.Org// Columnist
İletişim haberdiyarbakir.org@gmail.com

Kimse hasta olup, hastaneye gitmek istemez dimi? Kimse keyfinden ya da sırf gezmek olsun diye de hastaneye gitmez. Hatta insan hasta olsa bile yine hastaneye gitmek istemez. Ta ki mecbur kalmayıncaya kadar. Çünkü bilir ki hastaneye gitmek, muayene olmak, tahlil vermek, doktorla görüşmek büyük bir sorundur. Hele Diyarbakır’da Önce arayıp randevu alacaksın. Tabi alabilirsen. Öyle ki hastaneden randevu almak bankayı arayıp kart iptal etmekten daha zordur. Diyelim ki şansın yaver gitti ve randevu aldın. Randevu saatinden önce gidiyorsun dakikalarca çoğu zaman saatlerce sıra bekliyorsun. Sıran geldi diyelim. Doktor şikâyetlerini dinliyor ve seni tahlil, röntgen, tomografi, MR vb. istiyor. Diyelim ki MR’ a gittin. Varıyorsun o mübarek yere. Orda da sırada bekliyorsun. Sıra geldi ve bakıyorsun günler, aylar sonra sabaha karşı saat 3-4 te sana MR randevusu veriyorlar.

Geri dön git. O tarih gelince taksi tut hastaneye git. MR çek. 3 gün sonra  karar için doktora git. Giderken dualar et. İnşaALLAH bir şey çıkmaz diye. Ya da doktor başka bir şey istemez. Yine şansın varsa kapının önünde epeyce bekledikten sonra doktorla görüş. İlacını yazsın çık git. Tabi ki şanslıysan. Ya da hastanede çalışan bir tanıdık bul ya da tanıdığı olan birini bul. Birazcık daha rahat edersin. Bunlar hastalarımızın karşılaştığı sorunlardan bazılarının basit bir şekilde yazılmış hali. Oysa  ki durum çok daha vahim. Hele ameliyat, diyaliz gibi daha ağır hastalıkları söylemiyorum bile.

 Ha diyeceksiniz ki bu anlattıkların her yerde var. Doğrudur vardır. Ama inanın ki Diyarbakır’da bunlar tavan yapmış durumda. Bunları kafamdan yazmıyorum bilesiniz. Bizzat yaşadıklarım, şahit olduklarım, ya da çeşitli yollarla bana ulaşan insanların şikâyetleri bunlar. Bu şehrin bunca seçilmiş ve atanmışları var dimi. Ama gel gör ki hiç birinin bu konular için sesi çıkmıyor. (Bir önceki yazım olan ulaşımda bile kimseden ses çıkmadı. Bunda da çıkmayacak. Ama biz üzerimize düşeni yapıp dile getirelim ve yazımıza devam edelim. )

Çünkü ne bu şehir, ne bu şehirde yaşayanlar hiç birinin umurunda değil. Buna kalıbımı basarım. Çünkü hiç biri bu insanların çektiği sıkıntıyı çekmiyor. Zaten birçoğu burada hastaneye gitmiyor. Batıda ki özellere gidiyorlar. Onların kanları daha kırmızı ya. Burada gidenler de basit hastalıklar için özel hastanelerde, özel ilgi ve alaka görerek tedavi oluyorlar. Dolayısıyla işleri de hemen görünüyor. Normal insanlar gibi arayıp bir randevu almakla başlayın bakalım gerisi gelir zaten. Yine geçen haftaki ulaşım yazımızda da yazdım. Sorunlar belli, çözümler belli. Çözüm üretemiyorsanız bizlere söyleyin. Bizler size çözüm önerileri sunalım. Yeter ki isteyin. Seçilmeden ya da atanmadan önceki kendinizi hatırlayın. Ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Seçilmişler; insanlar size memlekete ve memleket insanına hizmet edin diye seçti.  Atanmışlar; birilerinin vasıtası ile birileri sizi memleket ve memleket insanına hizmet ediniz diye atadı. O koca kalçalarınızı o koca koltuklarınızdan kaldırın da işinizi yapın. Gelelim memlekete. Bizler her şeye rağmen bu memleketi seviyoruz. Seçilmiş ve atanmışlarımız yanlış anlamayın. Şehri ve şehirde yaşayan insanları yalnız seviyoruz. Birde bu şehrin ve şehirde yaşayan insanların sorunlarını çözenleri seviyoruz. Bilginiz olsun…

Yorum Yazın

tedaş 7
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar