Reklamı Geç
tedaş 1
Diyarbakır
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BTC/USD57646.841
tedaş 8
Recep Eser // Columnist

Recep Eser // Columnist

Mail: [email protected]

tedaş 2

İlla Başımıza Gelince

İlla Başımıza Gelince

Recep Eser
Haberdiyarbakir.Org 
// Columnist
İletişim haberdiyarbakir.org@gmail.com

İlla Başımıza Gelince Aklımıza Gelince Anlayacağız. Bir Şey Olmadan Ben Dahil Kimseden Ses Yok. Sonra Da Ay Böyle Oldu Vay Şöyle Oldu. Mesela; Bir Kadın Dayak Yiyiyor, Tecavüz Ediliyor, Yada Vahşice Öldürülüyor. Kimsenin Haberi Yok. Taki Sosyal Medyada Gündem Oluyor. Televizyonlar Haber Yapmak Zorunda Kalıyor. Bir Bakıyoruz Ki Herkes O Kadın İçin Payaşımlar Yapıyor. Kadın Dernekleri Ayağaya Kalkıyor. Konu İle İlgili Özel Programlar Yapılıyor. Yazılıyor, Çiziliyor. Bir Kaç Gün Sonra Herşey Unutuluyor. Hiç Bir Şey Olmamış Gibi Hayat Devam Ediyor.

 Oysa Devam Eden Bir Şeyler Daha Var. Kadınlar Öldürülmeye, Tecavüze Uğramaya, Dayak Yemeye Devam Ediyor. Bir Çocukğa Kanı Bozuk Birileri Tacizde Bulunuluyor, Tecavüz Ediliyor, İşkence Yapılıyor Vb. Yine Kimseden Ses Yok. Taki Sosyal Medyada Birieri Paylaşıyor, Güdem Oluyor. Televizyonlar Saçma Sapan Dizilerden Yada Saçma Sapan Programlardan Fırsat Yaratıp Haber Yapıyor. Herkes Ayaklanıyor. Sosyal Medyada Dar Ağaçları Kuruluyor. Yazıyorlar Çiziyorla, Resimler Paylaşılıyor. İşte Bu Yaptı. Böyle Böyle Yaptı. Herkeste Bir Kızgınlık. Küfürler, Beddualar Felan. Sonra Herşey Unutuluyor. Herkes Yediği Yemeği, İçtiği Kahveyi, Gittiği Lüks Yerleri Paylaşmaya Kaldıkları Yerden Paylaşmaya Devam Ediyor. Oysa Devam Eden Bir Şeyler Daha Var. Çocuklara Yapılan Şiddet, Taciz, Tecavüz, İşkenceler Vb. Bir Çok Kötülük Artarak Devam Ediyor. Bir Yerde Hayvanlara Eziyet Ediliyor. Ayakları Kesiliyor, Aracların Arkasında Sürükleniyor, Diri Diri Yakılıyor, Vb. Türlü Türlü Eziyetler Ediliyor.  Kimsenin Haberi Yok.  İnsanlar Bir Şekide Duyuyor Ki Bu Genellikle Sosyal Medyadan Oluyor. Sonra Televizyonlarda Haber Oluyor. Herkes Klavyenin Başına Koşuyor. Başlıyorlar Yazıp Çizmeye. Herkes İçindekini Kusuyor. Birkaç Gün Sonra Herşey Unutuluyor.

Ama Hayvanlara Yapılan Türlü Eziyetler Devam Ediyor. Ana Baba Evlatarı Şehit Düşüyor. Kimsenin Haberi Yok. Herkes Kendi Zevkide Eğlencesinde. Sosyal Medya Da Bir Çıkıyor, Sonra Televizyonlar, Radyolar Söylüyor. Yine Herkes Yazar Çizer Oluyor. Şehitlere Rahmetler Okunurken, Şehit Edenlere Beddualar Sıralanıyor. İki Gün Sonra Unutuluyorlar. Diğer Unutulan Şehitler Gibi.  Ama Şehitler Gelmeye, Yüreklere Atşler Düşmeye Devam Ediyor. Ormanlar Yanar, Seller Olur, Depremlerle Sarsılırız. Haber Aldıkça İçimiz Kan Ağlar. Yine Sosyal Medya, Televizyonlar Söyler. Kısa Bir Süreliğine Moraller Bozulur. Siyasiler Çıkar Bunlardan Dolayı Oy Peşine Düşülür. Birileri Birilerini Suçar. Birileri Birilerini İstifaya Çağırır. Sonra Unutulur. Herkes İşine Gücüne Bakar. Siyasiler Bunları Unutur. Başka Bir Şekilde Oy Peşine Düşmeye Devam Eder. Amma Ormanlar Yanmaya, Seller Ve Depremler Olmaya Devam Eder.Hepimiz Bir Şeylerin Peşinden Koşmaya Devam Ederiz. Kimi Reklamını Yapar, Kimi Kirli Siyasetini, Kimi İşini Gücünü Bırakır Yangına, Sele, Depreme Koşar Kimi Oturdu Yerden Ahkam Keser.

Bunlar Ve Bunlar Gibi Nice Felaketler Devam Eder. Yani Demem O ki Dostlar İlla Başımıza Gelince Aklımıza Geliyor Olmaması İçin Tedbirler Almak, Yazmak Çizmek. İlla Başımıza Gelince Biliyoruz Bunların Değerini. Gerisi Yalan Gerisi Fasa Fiso. Ve Son Olarak Bir Acil Servis Girişinde Dikersin Gözlerini Oraya. Diğerlerinden Daha Az Kırparsın Kapaklarını Sayıca. Çünkü Hepsinden Daha Değerlidir Seksen Dokuz Yaşındaki Bir Adamın Yaşından Küçük Yaşama Umudu. Şimdiye Kadar Başka Yerlere Bakanların Hepsi Gözünü Diker Buraya. Hangi Yaştan Olursa Olsun...Ufak Bir Serum Verirler Sana. Dörtte Tansiyon Ölçülür. Altı Numara Acilden Acilen Alınır Bakımın Yoğun Olanına. Yedinin Yüzü Örtülür. Bir Beyazlık Kaplar Ortalığı Hemşirelerin  Önlüklerinden Daha Siyah…Annen Sevinir. Annesi Ağlar. İyi Olduğuna Bile Sevinemez Olursun Gönlünce. Ve İnsan…Başkasının Acısını En Çok Burada Yaşar. Acil Serviste...Kendince! İnsanlar, Acılarını Çabuk Unutur. Haydar Alper Eser Kimler İçin Yazdım Kitabından Ekranlar Ve Unutkanlar Şiirinden Bir Bölümdür.

Yorum Yazın

tedaş 7
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar