Reklamı Geç
tedaş 1
Diyarbakır
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BTC/USD57646.841
tedaş 8
Recep Eser // Columnist

Recep Eser // Columnist

Mail: [email protected]

tedaş 2

Kimde Ne Yoksa

Kimde Ne Yoksa

Recep Eser
Haberdiyarbakir.Org  
// Columnist
İletişim  hhaberdiyarbakir.org@gmail.com

İnsanoğlu bir ayna gibidir. Yaptıkları, söyledikleri ne olursa olsun içindeki yüzene yansır. Karşısındakini ne kadar aldatırsa aldatsın en sonunda her şey ortaya çıkar ve asıl aldananın kendi olduğunu görür. Birde bunların içinde ne kötülük varsa karşısındakilerde de onu görür. Öyle görünce de söylemleri, davranışları da o yönde olur. Hırsız Mı?Herkesi hırsız olarak görür. Bir tek kendi ve kendi işine yarayanları öyle görmez. 2 liranın hesabını yapar bunu da herkesin görmesini sağlar İnsanlar onlar için;- Yav ne güzel bir insan der. Ama 2 bin liraları cebe atar yada cebe atılmasına göz yumar. Sonuçta hırsız değildir ya.

Arsız Mı?Herkesi kendi gibi olumsuz görür. Bunlar olumsuz olan her şeyi yaparlar. Hiçbir şeyden de memnun olmazlar. Ama melek gibi kendileri anlatırlar ve melek gibi de ortalıkta gezerler. İnsanlar onlar için; -Şuna bak ya adeta yürüyen melek derler. Yalancı mı Onun gözünde kendinden başka herkes yalancıdır. Bir tek kendisi doğruları söyler. Kendisini öyle lanse etmeye çalışır. Herkesin söylediği doğrulara da bir kulp takar etrafa attığı yalanlarla sevmediklerini yalancı etmek için uğraşır durur. İnsanlar onlar için; -Doğruluk abidesi derler. İftira Mı?Herkesin öyle olduğunu, özellikle de kendine atıldığını söyler. Oysa ki en büyük iftiraları kendi atar insanlara. İnsanlar onlar için; Yav baksana insanları nasılda iyi tanıyor ve anlatıyor.

Çıkarcı Mı?Söz konusu çıkarları olsun yeter ki. Aslında verdiğim tüm örnekleri kendi içinde toplayan bir özellik. Çıkarları için bunları yaparlar. Kendisiyle alakası olmayan işlerde bile mutlaka bir şeyler söylerler. Kendilerini böyle göstermemek için her yola başvururlar. İnsanlar onlar için; -Şuna bak ne kadar iyi bir insan. Kendi için bir ey istemiyor. Hep başkaları için uğraşıyor. Üstelik bir beklentisi de yok. Daha neler neler; Namussuz namustan, Onursuz onurdan, Başkalarının hakkına göz koyanlar haktan, hukuktan, adaletten bahseder. Velhasıl kimde ne yoksa ondan bahseder, onun türküsünü çalıp söylerler. 1 nci sonuç. Sizde suç yok siz zaten o karakterdesiniz. Suç sizleri dinleyip dikkate alanlarda. 2 nci sonuç Kardeşim biz ne olduğunuzu biliyoruz. Kendinizi parçalasanız da bunu değiştiremezsiniz.  Kazancınız yalnızca; daha fazla beddua ve daha fazla düşman kazanmaktan öteye gitmeyecekbilesiniz.

Yorum Yazın

tedaş 7
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar