Reklamı Geç
tedaş 1
Diyarbakır
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BTC/USD57646.841
tedaş 8
Recep Özoğul // Trainer

Recep Özoğul // Trainer

Mail: [email protected]

tedaş 2

Narin'ler Yaşamalı

Narin'ler Yaşamalı

Recep Özoğul
Haberdiyarbakir.Org
// Columnist
İletişim haberdiyarbakir.org@msn.com

Sevgili okuyucularım, bildiğiniz üzere son zamanlarda en çok konuşulan konulardan biri sekiz yaşındaki Narin'in vahşice bir cinayete kurban gitmesi olayıdır . Diyarbakır'ın  Tavşantepe köyünde gerçekleşen bu iç yakıcı olay sadece Diyarbakır halkının değil, bütün Türkiye'nin kalbini derinden yaralamıştır. Hafızalarımızda ve yüreğimizde her zaman izi kalacak olan bu üzücü olayı unutmamak ve Narin'i her zaman yaşatmak amacıyla birçok kurum kuruluş farklı türlerde etkinlikler gerçekleştirmektedir. Bizler de öğretmenler ve öğrenciler olarak Narin kardeşimizin hatırasını yaşatmak ve bir daha böyle olayların olmaması için farkındalık ve duyarlılık yaratmak amacıyla okulumuzun bahçesine Narin'in hatırası adına meyve ağaçları diktik.

Kayısı, şeftali, elma, vişne, ve ayva ağaçlarından oluşan fidanları okul bahçemizin en güzel köşesine dikmekle Narin'in hatırasını her zaman yaşatmayı umuyoruz. Bu etkinlikte okulumuzun değerli Öğretmen ve öğrencileri görev aldılar. Sevinç ve gururla gördüm ki Narin'in hatırası için düzenlemiş olduğumuz tanıtım levhasından reklamcı arkadaşlarımız ücret almak istemedi. Ağaçları temin ettiğimiz yerin sahibi de bazı ağaçları hediye etmek istedi.

Anadolu halkının Narin olayına bakışı ve merhametli yüreklere sahip olması karşısında zaman zaman gözlerimizin dolduğu oldu. Halkımız, Narin olayına karşı tepkisini en şiddetli şekilde göstermiştir. Ve biz kesinlikle şuna inanıyoruz ki bahçemize gittiğimiz meyve ağaçları kök salıp meyve verdiği müddetçe Narin'in hatırası her zaman gönlümüzde yaşayacaktır. levhamıza Şöyle bir yazı yazmayı uygun gördük: Sekiz yaşındaki Narin Güran ve her biri cennetten bir çiçek olan diğer bütün kız çocuklarının hatırası için yapılmıştır. Kız çocukları okumalı, kendi hayatlarını dizayn etme hakkına sahip olmalı ve topluma katkıda bulunmayı kendilerine görev bilmeliler. Narin'i hiçbir zaman unutmayacağız. Sevgi ve saygılarımla.

Makale Yorumları

Yorum Yazın

tedaş 7
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar