Reklamı Geç
tedaş 1
Diyarbakır
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BTC/USD57646.841
tedaş 8
Recep Eser // Columnist

Recep Eser // Columnist

Mail: [email protected]

tedaş 2

Sıvı Yağ Market Muharebesi

Sıvı Yağ Market Muharebesi

Recep Eser
Haberdiyarbakir.Org
// Columnist
İletişimhaberdiyarbakir.org@gmail.com

Günlerdir Rusya-Ukrayna Savaşından Bahsediyoruz. Başladığından Beri Ellerimizde Kumandalar O Kanaldan O Kanala Gezip Savaşta Ne Oldu, Taraflar Neler Yaptı, Kaç Kişi Öldü, Kiev’e Girdiler Mi Nato, Bm Ne Yaptı. Vs. Vs. Birileri Yine Bir Oyun Yazdı. Şimdi O Oyun Sahneleniyor. Hepimiz Bu Oyunu  İzliyoruz.  Oyunu Yazanlar Oyunun Sonunu Biliyor. Göreceksiniz Sonu Hiç Sürpriz Olmayacak. Ne Olursa Olsun Sonuç İtibari İle Savaş Aptalların Çıkardığı, Garibanların Öldüğü Çok Kötü Bir Şey.  Savaş Kötü Ama Ukrayna’da Da Kötü, Suriye’de Irak’ta, Libya’da, Somali’de, Vietnam’da, Bosna’da, Afganistan’da, Nijerya’da,  Uganda’da, Aden’de, Guyana’da, Mısır’da, Filistin’de, Sudan’da Ve Dünyanın Her Yerinde Kötü. Bir Yerde Kötü İse Diğer Yerlerde De Kötüdür. Kısacası Batının İkircikli Tavrı İle Görmezden Gelinen Yerlerde Daha Kötüdür Bu Kahrolası Savaş. Silahların Konuştuğu Her Yerde Bitmesi Ve Barışın Her Yere Gelmesi En Büyük Temennimiz, En Büyük Beklentimiz. Gelelim Asıl Konumuza; Bombalarla, Füzelerle Yapılan Savaşta Neymiş, Biz Ülke Olarak Tarihin En Büyük Sıvı Yağ Savaşını Yaptık. Yapmaya Da Devam Ediyoruz.

Algıya Baksanıza; Rusya-Ukrayna  Savaşı Nedeniyle Ayçiçeği Üretimi Azalmışta, Bu Yüzden Sıvı Yağa Zam Gelecekmiş Te, Şu Olacakmış Ta, Bu Olacakmış Ta. Bunları Söylemek Sosyal Medyada Paylaşmak Yeterli.  Sonrasında Gelsin Paracıklar. Çünkü Milletin Koşa Koşa Geleceğini Biliyorlar. Peki Millet Ne Yaptı? Haydi Marketlere Hücum. Onlarca Yağ Alanlar. Marketlerde İzdiham Yaratanlar. 1 Yerine 10 Tane Alanlar. Alamayan Almasın Banane Diyenler. Yangından Mal Kaçırır Gibi Saldıranlar. Plan Tıkır Tıkır İşliyor. Algının Birinci Ayağı Tamam. Sıra İkinci Ayağında.  Raflardan Yağları İndir Depoya Koy. Sorana Yok De. Birkaç Gün Sonra 3-5 Katına Sat. Nasılsa Millet Kuzu Kuzu Alıyor. Zam Gelecek, Kıtlık Olacak. Sanki Savaş Benim Memleketimde Çıkmış. Daha Çıkmadan Bunlar Oluyor Birde Çıksa Ne Olur Düşünün. Açlık Korkusuyla Değil Ha. Tokluktan Böyle Yapılıyor Bunu Da Bilin. Al  Al Daha Çok Al. Aldıktan Sonra Da Geç Klavyenin Başına Başla Yazmaya. Ekonomik Kriz Var,Her Gün Zam Geliyor.Döviz Şu Kadar Oldu. Akaryakıta Zam Geldi. Ne Olacak Bu Memleketin Hali. Bir Şey Olmayacak Merak Etme. Hem Olsa Ne Olacak Nasılsa Sen Yağlarını Almışsın. Stokçu Deposunu Dolduruyor, Fiyat Arttırıyor. Millette Gidip Evine Stokluyor. Bizimde Stokçulardan Hiçbir Farkımız Kalmıyor.

Sonra Da Elhamdülüllah Müslümanız. Haydi Şimdi Şehrin En Kalabalık, En İşlek, En Lüks, En Büyük Camilerine Gidelim Şöyle Herkesin Görebileceği Bir Şekilde En Ön Safta Yerimizi Alalım,  Huşu İçinde Bir Namaz Kılalım Dimi. Ne Kadar Müslüman Olduğumuzu Millet Görsün Yeter.  Zaten Önemli Olan Da Milletin Görmesi Değimli Ya? Namazdan Sonra Biraz Ülke Ekonomisi Üzerine Konuşuruz. Faizin, Stokçuluğun Haram Olduğundan Bahsederiz. Biraz Kul Hakkının Ne Kadar Kötü Bir Şey Olduğunu Anlatırız Sonra Gönül Rahatlığı İle Eve Gidelim. Hem Nasıl Olsa Yağlar Evde. Rahat Olun O İş Bizde…Böyle Yapmaya Devam. Yarın Başka Başak Ürünlere De Aynısını Yapacaklar. Mesela Ukrayna ‘Da Buğday Da Yetişiyor Bak Savaşta Var Buğday Ve Un Kıtlığı Da Gelecek. Nasılsa Millet Kuzu Kuzu Alıyor. De Haydi Hepinize İyi Stoklamalar.

Yorum Yazın

tedaş 7
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar