Reklamı Geç
tedaş 1
Diyarbakır
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BTC/USD57646.841
tedaş 8
Recep Eser // Columnist

Recep Eser // Columnist

Mail: [email protected]

tedaş 2

Yine Seçim Var…

Yine Seçim Var…

Recep Eser
Haberdiyarbakir.Org
// Columnist
İletişim  haberdiyarbakir.org@gmail.com

Evet, dostlar ufukta yine seçim var. Bu defa belediye başkanlarını seçeceğiz. Ortalık yine hem parti adayları, hem de bağımsız adaylarla dolu. Öyle görünüyor ki daha da dolacak. Yine hep bildik olayları yaşıyoruz. Yıllardır ortalıkta olmayanlar yine ortalıklar da olacaklar. Yine camilere giden adaylarla dolu ortalık. Yine kahvehanelerde Caferlerde göreceğiz onlar. Yine çarşılarda gezecekler. Yine milletin iş yerlerine gidecekler. Hastanelerde göreceğiz onları. Neredeyse herkesin elini sıkacaklar. Hepsinin boy boy fotoğraflarını göreceğiz. Ellerimize broşürler tutuşturacaklar.

Kiraladıkları araçları yollarda göreceğiz. Bu araçlardan yüksek sesle müzikler çalacaklar anonslar yapacaklar. Biz oy kullanacak olan vatandaşlara seslenecekler. Akla mantığa gelmeyen vaatlerde bulunacaklar. Birileri dinden vuracak. Biri mezhepten, Bir diğeri etnik kimlikten, Bazıları vatan milletten, Başkaları ulu önderden Diğer biri başka bir şeyden. Hepsi öncekiler gibi aday oldukları iller, ilçeler, beldeler için can vermeye hazır olduklarını dile getirecekler. Hele oy kullanacak olan vatandaşlar için, Size kurban olsun bu can. Bu beden nefes aldıkça size hizmet edecek. Sorunlarınızı Bakanlara, Meclise hatta Cumhurbaşkanına götüreceklerini söyleyecekler. Daha neler neler diyecekler. Kısacası gözlerimizin içine baka baka en iyi yalanları atacaklar. Nereden mi biliyoruz bunları Dedik ya, Bunlardan öncekiler de böyleydi. Oradan biliyoruz. Hepsi seçildikten sonra bir daha ne insanların içinde, ne camilerde, ne hastanelerde, ne sokaklar da nede başka yerlerde gördük. Hepsi koltuklarına yayıla yayıla oturacaklar. Kısacası insanlarla işleri bitti. Hiç bir parti ayırımı yapmadan söylüyorum.

Bunların Hepsi Aynı… Sokaktaki X amca hiçbirinin umurunda değil. Evinde yemeği olmayan X teyze hiç birinin umurunda değil. Evladına harçlık veremeyen X baba hiç birinin umurunda değil. Bin bir eziyet ve çile ile okuyan öğrenciler hiç birinin umurunda değil. Bunca işsiz, evsiz, barksız insanlar hiç birinin umurunda değil. Evlerinde bir yandan hastalık bir yandan da yoksullukla uğraşan insanlarımız hiç birinin umurunda değil. Yani hiçbir şey, hiçbir kimse umurlarında değil. Nasreddin Hocanın meselesi gibi –Yorgan gitti, Kavga bitti olacak. Hepsi bundan ibaret. Azda olsa çalışan başkanlar var haklarını yemeyelim. Onlara da sonsuz teşekkürler

Yorum Yazın

tedaş 7
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar